COVID-19

Nieuwsbericht: 07.04.2020 om 10.00 uur

Gemeente schrapt eigen evenementen tot eind september

Het schepencollege heeft beslist om alle eigen gemeentelijke evenementen tussen nu en eind september af te gelasten.

Het college nam deze preventieve maatregel om geen enkel risico rond corona te nemen. Het zet hiermee een belangrijke stap in het belang van de volksgezondheid. Het schept ook duidelijkheid voor iedereen.

Het Internationaal Kinderfeest , het Lachfestival , Zomernoten, het Smaakfestival, Kelchteren Kermis, de Dierendag en het Festival van de Grote Baan, worden uitgesteld naar 2021.

De gemeente adviseert in het belang van ieders gezondheid én om crowding te vermijden, alle andere organisatoren aan dit voorbeeld voor evenementen te volgen.

---

Nieuwsbericht: 12.03.2020 om 16.40 uur

💡De Burgemeester van Houthalen-Helchteren heeft beslist om met onmiddellijke ingang alle stedelijke evenementen en initiatieven niet te laten plaatsvinden tot en met 19 april 2020.

💡In belang van ieders veiligheid en gezondheid en in het kader van de maatregelen inzake Corona/Covid-19 virus vaardigt de Burgemeester een politiebesluit uit waarin alle publieke socio-culturele activiteiten en sportmanifestaties op haar grondgebied worden geannuleerd tot en met 19 april 2020.

Dit betekent dat alle publieke indoor en outdoor activiteiten/manifestaties (ook minder dan 1000 aanwezigen) worden verboden.

💡Bovendien annuleert de gemeente Houthalen-Helchteren zelf al haar socio-culturele activiteiten en sportmanifestaties op haar grondgebied.

Uiteraard blijven alle richtlijnen door de hogere overheid aangereikt consequent van toepassing en ontraden we alle contacten met risicogroepen.

Al deze richtlijnen zijn onderworpen aan de snel wijzigende context in deze crisis en zijn dus tot nader order.

Het gemeentebestuur monitort de situatie en zal adequaat reageren op eventuele richtlijnen van hogere overheden.

Volg de updates op www.houthalen-helchteren.be/coronavirus