Pers

CORONAVEILIGE FEESTEDITIE

 

Het was in 2020, 10 jaar geleden, dat voor de eerste keer het Zomernotenpodium werd opgebouwd in het centrum van Houthalen. Wat ooit begon met optredens van lokale artiesten werd al snel een vaste waarde op de evenementenkalender.

De laatste jaren kreeg het muzikale event een mooie upgrade. Er verschijnen ook meer bekende namen op de affiche met een steeds enthousiaster wordend publiek als gevolg.

 

Een uitbundige feesteditie zat er vorig jaar omwille van COVID-19 helaas niet in.

Daarom bieden we dit jaar een programma aan dat zo mogelijk nog feestelijker is. Het wordt een editie waarbij we kiezen voor de succesformule van meezingers, covers, klassiekers en hedendaagse toppers door populaire artiesten. Coronaveilig, uiteraard.

 

Een coronaveilige editie vereist aanpassingen. We volgen de richtlijnen van het federaal overlegcomité wat betreft het maximum aantal toeschouwers voor evenementen in buitenlucht, rekening houdend met de lokale omstandigheden. Door de beperking op de publiekscapaciteit en een verplichte reservatie voor wie naar Zomernoten wil komen, hebben we de juiste tools om de bezoekersstroom te controleren.

 

 

POPULAIRE ARTIESTEN

 

Al even enthousiast als het publiek zijn onze artiesten die na maanden wachten eindelijk opnieuw het podium op kunnen.

 

Maarten Cox bijt de spits af. Hij kwam ooit naar Zomernoten als presentator en bracht nadien jaar na jaar met veel succes de Limburg Zingt-editie naar Houthalen.

Dit keer staat hij solo op het podium. Helemaal zoals we hem kennen, met eigen nummers en covers geeft hij om 16 uur de aftrap van deze feesteditie.

 

Mama’s Jasje bestaat 30 jaar! ‘Doe het licht maar uit’… ‘Zo ver weg’… ‘Teken van leven’… Een selectie van kaskrakers, hommages en spiksplinternieuwe songs passeren de revue.

Dat Peter Vanlaet op het podium minstens even hard zal schitteren als in 'Liefde Voor Muziek' staat buiten kijf.

 

Sandra Kim, zij mocht zeker niet ontbreken bij deze feesteditie. In 1986 bezorgde ze België de overwinning in het Eurovisiesongfestival met ‘J’aime la vie’. Ze doorkruiste de voorbije jaren heel het land en stond op tal van podia en in culturele centra. Als kers op de taart werd ze in 2020 de grote winnares als ‘koningin’ uit The Masked Singer. Sindsdien laat ze niemand onberoerd met haar talent en stembereik.

 

En als afsluiter staat niemand minder dan SOULSISTER op het Zomernotenpodium. Met Jan Leyers en Paul Michiels, de muziekbroeders die we kennen we van mijlpalen als ‘Like a mountain’ en de wereldhit ‘The way to your heart’. Soul, pop, slimme rock: het duo doet het allemaal en zorgt steevast voor vonken en vlammen.

Het wordt een uitgebreide bezetting, compleet met blazers, percussionist en algehele feest- en speelvreugde! Soulsister is terug, en hoe!